telefoon 0251 - 315902

Klomp advies

klompadvies Let op de kilometers

Let op de kilometers

Voor velen blijft de auto toch het vervoersmiddel om mee op vakantie te gaan. Als je een auto van de zaak hebt, moet je wel goed opletten. “Maar er zijn ook voordelen, hoor,” vertelt Harry Klomp.

 

“Wat je vooral niet moet vergeten, is dat je maar 500 kilometer privé mag rijden, als je een standaard leasecontract hebt. Maar met 500 kilometer kom je niet erg ver,” legt Harry uit. “Denk dus heel goed na voordat je op reis gaat. Anders kan die ineens heel duur worden.”

Aan de andere kant zijn er ook voordelen voor een leaserijder. “Zo kun je bijvoorbeeld kosten die je voor tolwegen gemaakt, declareren. Die kosten kunnen enorm oplopen, zeker in landen als Frankrijk en Italië.”

Afhankelijk van je leasecontract en je persoonlijk situatie, zijn er voor de meeste mensen wel wat voordelen te behalen. “Maar daarvoor moeten we goed duidelijk hebben wat je situatie is. Het is daarom verstandig om bij ons langs te komen als je vakantieplannen hebt.”

Dat geldt ook voor de zaken waar je op moet letten, zoals het aantal kilometers dat je mag rijden. “Ook dat is per persoon en per contract weer anders. Laat ons je dus goed informeren. Een gewaarschuwd persoon telt voor twee!”