telefoon 0251 - 315902

Klomp advies

KlompAdvies ben jij klaar om voor jezelf te beginnen

Ben jij klaar om voor jezelf te beginnen?

Dat is eigenlijk de belangrijkste vraag die Harry Klomp aan startende ondernemers stelt als zij voor een adviesgesprek op kantoor komen. “Veel starters realiseren zich niet wat het allemaal met zich mee brengt. Daarom nemen we uitgebreid de tijd voor ze om hun goed te adviseren.”

In een twee uur durend gesprek komen alle facetten van een eigen bedrijf voorbij. “De eerste vraag toch wel: ben je wel een echt bedrijf? Als echt bedrijf moet je een nette website hebben, visitekaartjes, eigen briefpapier. Het zijn kleine zaken, maar die maken je wel professioneel.”

Starters onderschatten ook vaak hoe lastig het kan zijn om een bedrijf te beginnen. “Je bent niet meer in loondienst. Je moet er dus heel goed rekening mee houden dat je niet elke maand een inkomen hebt. Dat is geen bangmakerij, dat is de realiteit.” Daarnaast wordt ook nog wel eens vergeten dat je als ondernemer zelf alles moet regelen, zoals verzekeringen en pensioen. “Dat wordt niet standaard van je loon ingehouden.”


Inkomsten

Daarom is het volgens Klomp belangrijk dat ondernemers goed met hun inkomsten omgaan. “Ik zeg altijd: ’zet de helft van je inkomsten opzij voor later.’ Dat wil niet zeggen dat je zoveel kosten maakt, maar zo leer je wel hoe je het best met je geld om kunt gaan en bouw je een buffer op.” Dat maakt het een stuk eenvoudiger als je wil investeren of als de belastingdienst aanklopt.

Zelf ondernemen is het leukste wat er is, maar het is wel belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. “Daarom hebben we met nieuwe ondernemers altijd een twee uur durend gesprek. In dit gesprek geven we een zo’n passend mogelijk advies en leggen we de valkuilen van ondernemen uit.”

Wil jij ook gebruik maken van de kennis en expertise van Klomp Advies en een uitgebreid advies voor je beginnende onderneming krijgen? Neem dan contact op en plan een gesprek in. “Wij staan naast de ondernemer, dus willen we het vanaf de start een succes maken.”