telefoon 0251 - 315902

Klomp advies

 

KlompAdvies als je er niet meer bent

Als je er niet meer bent…

Veel mensen hebben een testament opgesteld, zodat na hun dood hun naasten verzorgd achterblijven. Maar vaak is dit testament gericht op de privésituatie en niet op het bedrijf. Daarom is het goed om na te denken over een ondernemerstestament. “Je wilt toch dat je bedrijf ook goed achterblijft?” vraagt Harry Klomp.

 

De zaken goed nalaten voor je naasten is belangrijk. Je wil ze niet opzadelen met problemen als je er niet meer bent. “Toch zien we dat er voor het bedrijf vaak niets geregeld is. Wie wordt bijvoorbeeld de waarnemer en mag beslissingen nemen als jij er niet meer bent? Net als je het voor de achterblijvers thuis goed wil regelen, wil je natuurlijk ook voor de zaak alles op een rijtje hebben,” legt Harry uit.

Daarom gaat Klomp Advies, samen met een notaris, ondernemers adviseren over een ondernemerstestament. “Met de ondernemer kijken we wat er allemaal geregeld moet worden: wie wordt er waarnemer en moet het bedrijf na een overlijden bijvoorbeeld verkocht worden en onder welke voorwaarden moet dat dan gebeuren.” Met die inventaris wordt er een werkboek opgesteld. “Samen met de klant gaan we dan naar de notaris om alles nog eens goed door te lopen en notarieel vast te leggen.”

Op deze manier wil Harry zijn klanten helpen om ook na hun dood ervoor te zorgen dat het bedrijf in goede handen blijft en dat er de juiste beslissingen genomen kunnen worden. “Zo weet je zeker dat het goed geregeld is.