telefoon 0251 - 315902

Klomp advies

 

Maak je klaar voor de AVG

Maak je klaar voor de AVG

In mei 2018 gaat er veel veranderen rond de bescherming van persoonsgegevens en andere data. Dan treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. “Wij maken ons er al klaar voor. U ook?”

 

In die nieuwe regelgeving staat onder meer dat bedrijven alles wat ze doen met betrekking tot het verwerken van persoonsgegevens, moeten vastleggen en dat ze technische middelen moeten inzetten om deze data zoveel mogelijk te beveiligen. “Doe je dat niet, dan kun je een hoge boete krijgen die kan oplopen tot 20 miljoen euro,” vertelt Harry Klomp.

“Die nieuwe eisen gelden ook voor ons als adviesbureau. Vanuit de NOAB, de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen, is hier veel aandacht voor.” Zo hebben ze een cursus en verschillende checklists ontwikkeld. Later volgen nog meer hulpmiddelen. Dit zodat advieskantoren zelf kunnen voldoen aan de AVG, maar ook hun klanten kunnen adviseren.

“Klomp Advies heeft deze cursus al doorlopen en we zijn volop bezig om ons kantoor klaar te maken voor de AVG. Daarnaast informeren we onze klanten over de implicaties en eventuele consequenties van de nieuwe regels. In het najaar zullen we nog een informatie bijeenkomst houden voor al onze klanten,” legt Harry uit.

De AVG bevat ingrijpende veranderingen voor MKB-ers. Daarom is het goed om daar nu al mee aan de slag te gaan. “Bij Klomp kunnen we daarbij helpen. Neem gerust contact met ons op als er vragen zijn. Samen zorgen we er dan voor dat ook uw bedrijf klaar is voor de AVG.”