telefoon 0251 - 315902

Klomp advies

Klompadvies Wat doet u met kerst

Wat doet u met Kerst?

De zomer is nog maar net begonnen, maar voor ondernemers wordt al tijd om naar het einde van het jaar te kijken. 

 

Met name naar het extraatje voor de werknemers rond de kerst. “Daar zijn door de Belastingdienst regels voor opgesteld. Je er niet aan houden kan je een hoop geld kosten,” legt Harry Klomp uit.

“Dit is de tijd voor ondernemers om na te gaan denken over bijvoorbeeld een kerstpakket voor je werknemers. De regels rond deze extraatjes zijn veranderd en opgenomen in de werkkostenregeling,” vertelt Harry. “Daar moet je wel goed op letten.”


De Belastingdienst heeft bepaald dat een werkgever 1,2 procent van het inkomen van de werknemer ‘vrij’ en belastingvrij mag besteden aan zijn werknemer. “Vroeger was het zo dat je aan een kerstpakket maar maximaal 75 euro belastingvrij mocht uitgeven. Als een werknemer 30.000 euro per jaar verdiend, dan heb je nu al snel 360 euro bestedingsruimte,” rekent Harry voor.


Maar vrij besteden wil niet zeggen dat je er ook alles mee mag doen. “Je kunt het niet zo maar geven. Daar zitten nog wel wat voorwaarden aan. Doe je dan niet, dan kun je zomaar over het bedrag dat je teveel uitgeeft 80 procent belasting betalen.” In de Klomp Advies app kun je meer lezen over de voorwaarden. “Maar langs komen mag natuurlijk ook altijd, dan kunnen we er goed over praten.”