telefoon 0251 - 315902

Klomp advies

klomp advies verborgen kosten

Denk aan de verborgen kosten

Nu de economie aantrekt en veel kleinere bedrijven het weer wat beter gaat, wordt het tijd om te kijken welke kosten je maakt zonder dat ze echt noodzakelijk zijn. “Die verborgen kosten kunnen anders aardig oplopen,” vertelt Harry Klomp.

Toen het moeilijk ging, hebben heel wat bedrijven een krediet bij de bank aangevraagd. “Nu zien we in de stukken dat best wat bedrijven nog steeds voor dat krediet betalen, zonder dat ze er gebruik van maken,” legt Harry uit.

Banken vragen voor het gebruik van krediet een provisie. Dat is dan niet de rente die je betaalt over het geld, maar simpel de kosten die de bank rekent om dat bedrag voor jou vrij te maken, of je er nu gebruik van maakt of niet. “Daar betaal je soms anderhalf procent over. Stel, je hebt een krediet van 25.000 euro staan, dan is dat toch 400 euro op jaarbasis.”

Er zijn veel meer van dit soort verborgen kosten voor bedrijven. Harry adviseert dan ook om daar heel goed te kijken. “Wij houden dat natuurlijk zelf ook in de gaten maar als je twijfelt, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we dan kijken hoe we die kosten kunnen verminderen. Met dat geld kun je dan nog beter ondernemen.”